Компютърна графика

ROCK2

По програма в НУИИ ”Илия Петров” предметът Компютърна графика се изучава в 11 и 12 клас. Обучението по Компютърна графика подпомага изграждането на технически умения за използването на компютърната техника като помощно средство при реализацията на творчески проекти.

Съдържанието на учебния предмет разкрива възможности за получаване на познания в много аспекти - бързина, точност при реализацията на личните умения, развитие на творческото мислене и фантазията.

По време на своето обучение учениците се запознават с три основни графични програми: Adobe Illustrator, Аdobe Photoshop и Аdobe InDesigne, които им дават възможност свободно да изразяват и претворяват своите идеи както в компютърната графика, така и в графичния дизайн. На учениците се дава възможност да мислят и творят по задачи от реалния живот, свързани с рекламата, плаката, създаването на символи и знаци, оформянето на типографии, разработването на фирмени лога, дипляни, книги и др.

Поради спецификата на учебния предмет Компютърна графика обучението се провежда в оборудван кабинет с компютри, скенер, принтер, таблети и аудио-визуална техника. Предоставят се възможности за работа със съвременни средства за комуникация при търсене на информация, както и за ползване на специализирани програмни продукти за създаване на художествени творби.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

www.logodesignlove.com                                                    

http://logopond.com/

http://www.identityarchives.com/

 

 

Антикорупция

АНТИКОРУПЦИЯ

Галерия Дебют

ГАЛЕРИЯ ДЕБЮТ

Детска школа

ДЕТСКА ШКОЛА

Обществен съвет

ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ

<  July 2024  >
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
София, България